Grevgårdens Kennel

Yvonne och Anders Andersson


Grevgårdens Kennel

Vi på Grevgårdens kennel bedriver uppfödning av Shetland sheepdog i liten skala i hemmiljö. Våra hundar lever tillsammans med oss som familjemedlemmar och vi tränar och tävlar i flera olika discipliner.


För många år sedan hade Grevgårdens kennel en mindre uppfödning av labrador retriever och nu har vi återupptagit verksamheten på kenneln genom vårt intresse av shelties. Vårt mål är självklart att föda upp mentalt- och fysiskt sunda och aktiva hundar. Då sheltien är en mångsidig ras som är pigg och alert så kan den hänga med på det mesta och vi gör vad vi kan för att våra valpar ska ha så goda förutsättningar som möjligt med god hälsa för ett långt och aktivt liv.


Våra ambitioner är att rätt individ hamnar i rätt familj, varför vi som uppfödare med utgångspunkt från era önskemål om egenskaper, bestämmer vilken valp som flyttar vart, vilket innebär att vi inte har någon numrerad kölista. Vi vet att många har speciella önskemål om färg och det tar vi med i beaktande om det är möjligt men vi ser helst inte att färgen ska styra valet av valp fullt ut. 


Ett hem där valpen blir en familjemedlem och där den får utvecklas i sin egna takt, för att bli sitt bästa jag, ser vi som självklart, och att valpen eller den vuxna hunden inte lämnas ensam i flera timmar dagligen är en förutsättning för att få köpa valp från oss och så önskar vi även att hunden får någon form av regelbunden aktivering och inte bara rastas ”runt hörnet”. 

 

Vi avlar endast på röntgade och ögonlysta individer och vi tycker det är viktigt med en avelsutvärdering på vår uppfödning och det kan vi endast få genom er valpköpare. Därför vill vi väldigt gärna att ni röntgar era hundars höfter och armbågar, när de är dryga året. Om ni dessutom vill delta på Bph eller utställning så uppskattar vi givetvis även detta

Rodarbal Candys Spela 

med sin och kennelns första valpkull 

Albert – Herbert och Amanda födda 1986

Grevgårdens Douglas

Stannade kvar  och han lämnade oss vid en ålder av nästan 12 år. 

född 1991

Anni -Shelteam Born to Be Blue 

Celie (Lilla Loppan) - Tokatorps Celie 

Bilden tagen 2018