Lite information om oss på Grevgårdens kennel

Vi heter Yvonne och Anders Andersson och bor lite söder om Göteborg. För närvarande så tränar och tävlar vi mest agility men även Rallylydnad. 

Anders har deltagit i agility-SM både lag och individuellt 2019 och har nu även kvalificerat sig och Lollo till Agility-SM 2020.

På grund av pandemin, så blev  SM agility 2020 uppskjutet, och när det väl blev av så fick tyvärr fick Lollo avstå på grund av en operation. Lite historia

Förr om åren och tillsammans med labradorerna som hette Spela, Norpan och Douglas tävlade Yvonne i apellspår, lydnad till högsta klassen och Douglas påbörjade även en utblidning till Räddningshund, men tyvärr så kunde vi inte gå färdigt den utbildningen. Norpan och Spela meriterades även inom SSRK´s jaktprov och även viltspår.


Med våra Lagotto Totti och Dino (som var födda 2003 resp 2005)  har vi gjort ungefär samma, Vi startade dem i lydnad och Rallylydnad där båda tävlade i Mästarklass. Dino tävlade agility i klass 3 men han klarade inte tiderna, då det på den tiden endast fanns en storlek large, (motsvarar XL)  för de större hundarna och fast han var jätteduktig så kunde han inte vinna över de snabba hundarna som t ex ofta var Border Collie eller Kelpi och andra såna "turbo hundar" som tävlade i samma klass.

Totti var även Viltspårschampion och utställningschampion.  

 

Vi är båda utbildade agilityinstruktörer genom SBK och har haft ganska många kurser allt från nybörjarkurs till tävlingskurs på vår Brukshundklubb. 


Yvonne är förutom lydnadsinstruktör även rallylydnadsinstruktör och Anders är Allmänlydnadsinstruktör och även detta genom Sv Brukshundsklubben, Vi har haft många rallylydnadskurser också och även de från nybörjarkurs till Mästarklass. 

Vi har båda tävlat Rallylydnad i Mästarklass och vi började med det redan innan sporten blev officiell här i Sverigen. Vi tävlar båda i agility och har gjort under många år.  

Vår änglahund Dino